Цукати - східна альтернатива тістечкам та десертам

14 січня 2022 • Гурман • коментарів: 0

Цукати - східна альтернатива тістечкам та десертам

Цукати — один з найдавніших видів ласощів, відомих людині. Колись зацукровані фрукти та овочі були популярні на Сході, а згодом підкорили Європу. Сьогодні замість цукатів у магазинах часто продають фарбовані підробки. Щоб не зашкодити здоров'ю, купувати цю продукцію бажано у спеціалізованих магазинах цукерок, які торгують крафтовою продукцією. Тут продають цукати, приготовлені за старовинними технологіями, тому вони не лише смачні, а й дуже корисні.

Як відрізнити справжні цукати від підроблених

Цукатами називають шматочки ягід, фруктів або овочів, зварених у цукровому сиропі, відокремлених від нього та трохи підсушені. Приготування таких ласощів складний і трудомісткий процес, що вимагає суворого дотримання технології. Якщо все зроблено правильно, кожен шматочок, незважаючи на термообробку, зберігає багато корисних властивостей.

У магазинах та інших торгових точках є багато підробленої продукції. Несумлінні виробники буквально на кожному кроці порушують технологічний процес з метою зниження собівартості та залучення покупців. Часто для виготовлення “екзотичних” цукатів використовують фарбований дешевий кабачок.

Як відрізнити натуральні цукати від підробок:

  • Кожен шматочок легко відокремлюється від іншого. Маса, що злиплася, — вірна ознака низької якості

  • Колір блідий, що відповідає натуральному забарвленню фруктів, овочів та ягід. Надмірна яскравість свідчить про застосування хімічних барвників. Яскрава продукція приваблює покупців, але нічого, крім шкоди, вона несе. Щоб переконатися у відсутності барвників, залийте цукат окропом. Він має розбухнути, а контрафакт лише забарвить воду.

  • Не мають різкого запаху. Він характерний для низькосортної продукції, до якої додають ароматизатори.

  • Пружні та тверді на дотик. Якщо здавити їх пальцями, їх не виділиться ні краплі вологи.

  • На розломі можна побачити волокнисту структуру.

Шматочки не повинні зацукруватися або бути занадто жорсткими - ці ознаки вказують на помилки в техпроцесі або на термін зберігання.

Користь цукатів

У правильно приготовлених цукатах зберігається багато корисних макро- та мікроелементів, вітамінів, клітковини. Не можна сказати, щоб ці ласощі зміцнювали здоров'я, але деяка користь від них все-таки є.

Користь цукатів

Корисні властивості:

  • покращують травлення;

  • підвищують настрій, провокуючи вироблення серотоніну та ендорфінів;

  • зміцнюють імунну систему;

  • знижують рівень "поганого" холестерину в крові;

  • насичують енергією;

  • дозволяють швидко вгамувати голод у критичних ситуаціях.

Сьогодні також виробляють цукати без цукру, у яких замість сиропу та патоки використовуються нешкідливі підсолоджувачі. У них трохи специфічний смак, але вони служать прекрасно підходять для діабетиків, людей з зайвою вагою або тим, хто дотримується здорового харчування.

Цукати – чудова альтернатива популярним солодощам. Але тільки якщо йдеться про натуральну продукцію. Вживаючи їх замість звичних цукерок, тістечок та інших популярних солодощів, ви не тільки менше нашкодите організму, але навіть отримаєте певну користь.

 

Коментарі:

Вам подтрібно увійти на сайт, шоб написати відгук.
Ще не реєструвались? Це швидко!


Зараз на ТВ
18:00 Інформаційний марафон (1+1)
22:00 Х/ф Крутий чувак. (2+2 )
22:00 Час-Time. (5 канал)
18:00 Інформаційний марафон (ICTV)
18:00 Інформаційний марафон (UA: Перший)
18:00 Інформаційний марафон (Інтер)
21:20 Т/с NCIS: Полювання на вбивцю, 7 сезон, 5 і 6 с. (НТН)
21:50 сторія одного злочину, 3 сезон. (СТБ)
22:00 Х/ф Обережно! Предки в хаті. (ТЕТ)
18:00 Інформаційний марафон (Україна)

Форма зворотнього св'язку

Зауваження, побажання, критика...

Якщо питання по білетах, обов'язково вкажіть номер заказу якщо він є!

E-mail:
відправити